Yrityksen pyörittäminen syö resursseja. Johtamisen tavoite on saada resurssit hyödynnettyä mahdollisimman hyvin. Useimpien mielestä tässä onnistuminen on vaikeaa. Yrityksen kasvun ja kehittymisen kannalta ei voi olla tärkeämpää aihetta.

Hyvin vähän puhutaan johtamisen edellytyksistä yrityksissä, siitä millä keinoilla yrityksen johtaminen onnistuu. Yksi tärkeimmistä johtamisen edellytyksistä ovat määritellyt käytännöt ja toimintatavat.

Yksi yritystoiminnan tärkeimmistä asioista on siis pitää perusasioista kiinni. Myönnetään heti alkuun että onhan se tylsää hommaa piirtää prosessikaaviota ja saada työkavereita noudattamaan niitä, mutta oikeasti: Onko juuri mitään tärkeämpää kehityskohdetta kuin yrityksen tuottavuus ja järkevä toiminta.

Näin asiantuntijan näkökulmasta on surkeaa nähdä monia yrityksiä, joissa toimitaan niin jä näin – tuottavuuden, kannattavuuden sekä työn palkitsevuuden kustannuksella. Tarjolla olisi siis paljon tekemätöntä – tavallaan helppoa työtä, joka palkitsee runsaasti viimeisellä rivillä.