”Karttalehti on kääntymässä, Suomen teollisuuden eduksi. Arktisella alueella Suomi ei ole saari vaan eturivissä. Maantieteellisen edun lisäksi meillä on osaamista, joka soveltuu hyvin käytettäväksi juuri pohjoisessa. Venäjän kanssa toimiminenkin on tuttua”, Industria Oy:n hallituksen puheenjohtaja Reijo Kivelä summaa.

Arktiselle alueelle investoidaan tulevina vuosina. Tämä on erityinen mahdollisuus myös suomalaisille yrityksille. Pysyäksemme mukana kilpailuissa, suomalaisten yritysten on tultava alueelle ajoissa.
Industria Oy järjestää yrityksille Arktinen ulottuvuus ja offshore -seminaarin Porissa maaliskuun 20. päivänä. – Industriassa rohkaisemme yrityksiä panostamaan arktiselle alueelle, myös yhteistyössä muiden yritysten kanssa. Olemme kutsuneet mukaan eri teollisuuden alojen edustajia. Porin tilaisuudessa yritysten on helppo verkottua, Industrian hallituksen puheenjohtaja Reijo Kivelä toteaa.

Arktisella alueella aletaan rakentaa infrastruktuuria. Nyt tarvitaan kylmiin olosuhteisiin erikoistunutta osaamista, jota suomalaisilla yrityksillä on.
–  Tarvitaan perinteistä raskasta tuotantokalustoa, laivoja, jäänmurtajia, mutta myös esimerkiksi tekstiiliteollisuuden kylmää kestäviä uusia materiaaleja, Reijo Kivelä kuvailee.
– Oma lukunsa ovat offshore –teollisuuteen ja siihen liittyvään infrastruktuuriin tehtävät investoinnit. Alue tarjoaa mahdollisuuksia myös uusille toimialoille, hän jatkaa.

Porin tapahtuma luo kuvaa siitä, mitä kaikkea pohjoisella alueella tapahtuu. Mitä se voi tarjota omalle yritykselle? Arktisen alueen herkässä ympäristössä tarvitaan laadukkaita, ympäristöystävällisiä ratkaisuja ja kylmien olosuhteiden ymmärrystä.
– Voimme osaltamme varmistaa, että toimitaan laadukkaasti ja ympäristöä huomioivalla teknologialla. Arktiset projektit ovat vaativia, Reijo Kivelä sanoo.
Seminaariin on kutsuttu puhujiksi suomalaisia alan huippuosaajia, jotka valottavat aihetta eri näkökulmista.- Luvassa on monipuolinen kattaus alan tilanteesta yrityksille. Anna Tennilän yllättää, Reijo Kivelä kehottaa.