Kuten talousalan lehdistöstä olemme saaneet lukea, myös Norjassa on koettu suuria lomautuksia öljyn hinnan putoamisen seurauksena. Äkkiseltään luulisi, että markkinat ovat tällöin tukossa. Totuus on kuitenkin täysin päinvastainen.

Statoil jatkaa yhä investointejaan uusiin avauksiin ja pitää siten offshore-teollisuuden ja sen alihankintaketjun toimintakykyisenä. Rakennusalalla menee yhä lujaa ja rakennusalaa riivaa korkea kustannustaso Norjassa. Norjalaisten keskinäisestä kilpailusta johtuen, yhä useampi norjalainen yritys turvautuu alihankintaan ulkopuolisista kohtuullisemman kustannustason maista. Näissä olosuhteissa
myös Suomi näyttäytyy norjalaisesta näkökulmasta tarkasteltuna mielenkiintoisena maana ulkoistaa alihankintaa, sillä onhan kiinteiden kustannusten taso Suomessa vain osa norjalaisesta tasosta, ja Suomi on logistisesti Norjaa lähellä. Suomalaiset yritykset ovat norjalaisesta näkökulmasta tarkasteltuna hyvinkin kilpailukyisiä ja kiinnostavia Norjan markkinoilla.

Industria Oy ja norjalainen Gateway Norway AS harjoittavat yhteistyötä. Autamme yhdessä suomalaisia yrityksiä Norjan markkinoille, käytännönläheisesti ja asiakaslähtöisesti. Paikallinen osaaminen ja kontaktit Norjassa korostuvat varsinkin silloin, jos toimitus sisältää asennustyötä Norjassa, jonka lainsäädäntö ja käytännöt poikkeavat monilta osin suomalaisesta, vaikka Norja kuuluukin pohjoismaihin.

Jos mahdollisuudet Norjassa kiinnostavat, tule kuuntelemaan esitystämme Tampereen Alihankintamessuilla torstaina 17.09.2015 klo 12.15 seminaaritila Marsissa.

Industria järjestää tietoiskuja eri aiheista Alihankintamessujen jokaisena päivänä – kaikkien Industrian tietoiskujen tiedot ja aikataulut löytyvät täältä.