Kiinnostaako tulisijojen ja savupiippujen paloturvallisuus ammattisi puolesta? 

Tästä blogista löydät RTT:n ja muiden hankekumppaneiden kanssa kokoamamme tietopaketin aiheesta. Päivitä sinäkin tietosi!

Toteutimme tänä syksynä yhdessä Rakennustuoteteollisuus RTT ry:n kanssa neuvontahankkeen otsikolla ”Tulisijojen ja savupiippujen riskitilanteet paloturvallisuuden kehittäjänä”. Industrian Jari Valtonen esittelee hankkeen alla olevalla videolla.

 

 

Hankkeen yhtenä tavoitteena oli jakaa informaatiota savupiippuja ja tulisijoja koskevista nykymääräyksistä ja ohjeista sekä tyypillisistä riskitilanteista. Järjestimme maksuttomia neuvontaseminaareja alan ammattilaisille, kuten rakennusvalvonnan edustajille, paloviranomaisille, suunnittelijoille, vastaaville työnjohtajille, nuohoojille ja jakelijoille. Tilaisuudet pidettiin Espoossa, Turussa, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa. Niihin osallistui yli 200 alan ammattilaista.

Tilaisuuksissa kerättiin osallistujien näkemyksiä merkittävimmistä riskitekijöistä, niiden estämiskeinoista sekä riskitekijöiden tunnistamiseen liittyvistä haasteista. Teeman taustaksi esiteltiin ajankohtaisten määräysten, asetusten ja soveltamisstandardien lisäksi tilastotietoa tulipaloista Pronto-tietokannasta, TTY:n tekemiä savupiippuja koskevia laboratorio- ja kenttätestejä sekä todellisia tulisijoja ja savupiippuja koskevia virhetilanteita FISE:n rakennusvirhepankista. TUKES kertoi omasta roolistaan markkinavalvonnassa ja Nuohousalan keskusliitto ry uusista nuohouskäytännöistä.

Päivitä tietosi tulisijojen ja savupiippujen paloturvallisuudesta – lataa hankkeen esitysaineisto RTT:n sivuilta!

Hankkeen materiaaleissa käsitellään mm. keskeiset savupiippuja ja tulisijoja koskevat määräykset ja asetukset: ympäristöministeriön savupiippuja koskevan asetuksen (745/2017), RIL ohjeet 245-2020 ja 251-2015 sekä savupiippuja koskevat kansalliset soveltamisstandardit. Näistä kertoo Industrian Jari Valtonen alla näkyvällä videolla. Kaikki esitykset ovat katsottavissa YouTube- videona hankkeen sivuilta löytyvien linkkien kautta

 

 

Tilaisuuksien esitysaineistosta vastasivat: Timo Pulkki (RTT), Jyrki Kauppinen (Ympäristöministeriö), Pekka Talaskivi (RIL), Kurt Kokko, Paula Porkola ja Johanna Ahola (TUKES), Hannu Murtokare (Nuohousalan Keskusliitto), Perttu Leppänen (FirePro Palokatko Oy), Heidi Liukkonen ja Kalle Kiviranta (Pelastusopisto) ja Jari Valtonen (Industria Oy) sekä yritysten edustajia.

Hankkeen projektipäällikkönä toimi Industria Oy:n Jari Valtonen ja rahoittajina RTT:n lisäksi Palosuojelurahasto, ympäristöministeriö, RIL ry, sisäministeriö sekä Schiedel Savuhormistot Oy ja Suomen Tiiliteollisuusliitto ry.