Brasilia on tällä hetkellä kuuma markkina-alue monelle suomalaiselle yritykselle. Kysymys ei ole mahtavista hiekkarannoista tai kauniista naisista vaan todellisesta markkinapotentiaalista. Vaikka myönnettäköön, että onhan se mukavampaa lähteä työmatkalle Brasiliaan kuin Murmanskiin.

Brasilia on Etelä-Amerikan maista stabiilein; sekä poliittisesti että taloudellisesti, jopa Eurooppalaisilla standardeilla mitattuna. Talous on erityisesti tasaisessa kasvussa ja valtio investoi infrastruktuurin parantamiseen. Tämä johtuu erityisesti jalkapallon MM-kisoista 2014 ja Olympialaisista 2016. Toisaalta myös yksityinen sektori investoi ja kasvaa voimakkaasti. Erityisesti meriteollisuus ja öljyteollisuus ovat voimakkaassa kasvussa. Myös kuluttava keskiluokka kasvaa ja vaurastuu voimakkaasti Brasiliassa. Ihmisillä on varaa ostaa monia kodinkoneita jne.

Markkinat ovat monelle Suomalaiselle yritykselle erittäin potentiaaliset, mutta haasteitakin löytyy. Brasilian markkinat on suojeltu; tullit ja verot ovat korkeita ulkomaisille tuotteille ja joillakin aloilla vaaditaan 60% paikallisen työn osuutta.Seurantaa suoritetaan sakkojen muodossa.

Myös Brasilian koko maana on haastava; ei ole helppoa palvella esim. tiettyä segmenttiä, joka on levittäytynyt tuhansien kilometrien etäisyydelle hankalien kulkuyhteyksien taakse. Moniin ongelmiin ja haasteisiin on olemassa ratkaisuja; sen osoittavat monet suomalaiset yritykset, jotka ovat menestyksekkäästi kansainvälistyneet Brasilian markkinoille.

Mikäli kansainvälistyminen Brasilian suuntaan tai muualle Etelä-Amerikkaan kiinnostaa, ota yhteyttä Industrian kansainvälistymisen asiantuntijoihin