Lanka ja Muovi Oy on muovipinnoitettujen teräslankatuotteiden johtavia valmistajia Suomessa. Koska yrityksen asema kotimaan markkinoilla on jo vahva, oli aika hakea kasvua muista Pohjoismaista.

Projektin tavoitteena oli saada jalansijaa Pohjoismaiden markkinoilla ja löytää sieltä uusia asiakkaita. Lanka ja Muovi Oy:n laajasta valikoimasta päätettiin keskittyä keittiöön ja säilytystiloihin suunnattuihin tuotteisiin. Kohderyhmiksi valittiin ruotsalaiset ja norjalaiset kalustealan toimijat. Tarkan kohderyhmien määrittelyn ansiosta sekä markkinatutkimus että asiakashaku pystyttiin fokusoimaan juuri oikeisiin yrityksiin.

Markkinatutkimusvaiheessa kartoitettiin Ruotsin ja Norjan markkinapotentiaalia sekä tärkeimpiä kilpailijoita valituissa kohderyhmissä.

Markkinaselvitys oli juuri sitä mitä halusimmekin. Saimme hyvin tarkkaa tietoa siitä, mistä jalkautuminen kannattaa aloittaa, ja toisaalta mitä esteitä mahdolliseen markkinoille pääsyyn on.” kertoo toimitusjohtaja Aki Pohjanlehto.

Projektin keskeisin tehtävä oli hakea potentiaalisia asiakkaita ruotsalaisten ja norjalaisten yritysten joukosta. Kartoituksen perusteella tunnistettiin useita potentiaalisia asiakkaita, jotka kontaktoitiin järjestelmällisesti puhelimitse ja sähköpostitse. Tuloksena oli neljä asiakastapaamista.

Industrian konsultti oli mukana tapaamisissa, joissa Lanka ja Muovi Oy pääsi esittelemään mallituotteitaan ja tutustumaan potentiaalisten asiakkaiden tuotantoon. Asiakkaiden huomio kiinnittyi Lanka ja Muovi Oy:n tuotteiden joustavaan asennettavuuteen ja käyttömukavuuteen, joiden kehittämiseen yritys on järjestelmällisesti panostanut.

Projektin jälkeen Lanka ja Muovi Oy piti aktiivisesti yllä luotuja kontakteja. Vuoden kuluttua tapaamisista ensimmäinen kauppa oli sovittu, ja neuvottelut käynnissä kahden muun potentiaalisen asiakkaan kanssa.

 

Lisää yrityksestä

Lanka ja Muovi Oy on vuonna 1955 perustettu perheyritys. Alun perin vispilöiden valmistuksella aloittaneen yrityksen tuotevalikoimassa on nykyisin laaja kirjo muovipinnoitetusta teräslangasta valmistettavia tuotteita – esimerkiksi astioiden kuivaushyllyjä, vetokoreja, kenkätelineitä ja siivouskaapin hyllyjä.

Nykyisin Lanka ja Muovi Oy on muovipinnoitettujen teräslankatuotteiden johtavia valmistajia Suomessa ja työllistää noin 45 henkeä. Yritys panostaa vahvasti tuotekehitykseen ja harjoittaa omien tuotteiden valmistuksen ohella myös sopimusvalmistusta.

Yhteyshenkilö: Aki Pohjanlehto, toimitusjohtaja

www.lankajamuovi.fi