Oy Preloc Ltd valmistaa ja rakentaa hirsihuviloita. Yrityksen vahvuus on joustavuus ja ketteryys; valtaosa huviloista räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaan.

Kansainvälistymisprojektin tavoitteena oli saada viennin jo ennalta merkittävä osuus liikevaihdosta kasvuun etsimällä uusia yhteistyökumppaneita ja uusia markkinoita Norjasta ja Saksasta. Norja valittiin kohdemarkkinaksi logistisista syistä ja koska ostovoimaisessa maassa hirsirakentaminen ja mökkeily ovat suosittuja. Saksan valintaa puolustivat nouseva talous sekä energiatehokkuuden ja ekologisuuden merkitys paikallisessa rakentamisessa.

Projektin aikana täsmennettiin, minkä tyyppisiä yhteistyökumppaneita valituilta markkinoilta haetaan; kartoitettiin ja kontaktoitiin potentiaaliset yhteistyökumppanit ja järjestettiin tapaamiset kiinnostavien yritysten kanssa. Norjassa tavattiin useita potentiaalisia yhteistyökumppaneita Hyttemessen-mökkimessuilla. Messuilta haettiin samalla myös inspiraatiota ja käsitystä markkinoilla jo olevasta tarjonnasta ja toimijoista. Lomakyliä tuntui Norjaan nousevan kuin sieniä sateella, mikä oli hyvä merkki Prelocille. Saksassa käytiin tapaamassa valittuja yrityksiä heidän omissa tiloissaan, jolloin saatiin samalla selkeämpi kuva tavattujen yritysten toiminnasta ja sen laajuudesta. Samalla selvisi paljon hyödyllistä tietoa saksalaisista rakennusnormeista. Industrian norjan ja saksan kielen taitoiset konsultit varmistivat tapaamisten sujuvuuden.

”Industrian avulla saimme uskottavuutta nyt myös Norjan ja Saksan markkinoilla. Kielitaidon lisäksi Industrian konsulttien neuvottelutaito ja selkeä kommunikointi asiakkaidemme kanssa edesauttaa yritystemme välistä luottamusta sekä nopeuttaa koko prosessia”, sanoo Tea Kuikko-Botham, joka vastaa yrityksen markkinoinnista ja osallistui kansainvälistymisprojektin kaikkiin vaiheisiin.

Prelocin laadukkaat tuotteet ja uskottavat esitemateriaalit herättivät kiinnostusta, ja jo projektin aikana Preloc sai useita tarjouspyyntöjä. Neuvottelut jatkuvat useamman potentiaalisen yhteistyökumppanin kanssa. Projekti kannusti Prelocia ottamaan rohkeampia askeleita kansainvälistymisessään uusille markkinoille.

”I  am very happy with the professional and enthusiastic way that Industria have listened to,  organised, worked through and achieved our aims for both Norway and Germany. Actually for both target countries  we have received several more concrete promising contacts, that may lead to many years work for Preloc in the near future”, kertoo Prelocin toimitusjohtaja Paul Botham.

Lisää yrityksestä

Oy Preloc Ltd on suomalainen, jo toisen sukupolven omistama, perheyritys, jolla on yli 40 vuoden kokemus hirsihuviloiden valmistamisesta ja rakentamisesta. Meille on tärkeää sukupolvelta toiselle kestävä ekologinen rakentaminen. Tämän ja puhtaan sisäilman lisäksi myös hyvä muotoilu tuo elämiseen hyvinvointia. Haluamme seurata aikaamme ja olla tuotekehittelyssä mukana, rakennusperinteitä kunnioittaen. Suomen lisäksi Preloc on toimittanut hirsirakennuksia eri puolille maailmaa, muun muassa Englantiin, Skotlantiin, Ranskaan, Japaniin ja Ranskan Polynesiaan.

Yhteyshenkilö: Paul Botham, toimitusjohtaja